Focus on yourself

luni, 25 februarie 2019

12.Obiectivele scrise ne ajuta să atingem succesul


             Obiectivele ne sunt de ajutor ori de câte ori dorim să ne realizăm visele și să avem o viață frumoasă. Fără obiective viața noastră merge în derivă. Prin intermediul obiectivelor ne canalizăm energia și efortul doar spre ceea ce dorim să realizăm și să obținem în viață.
             În acest mod devenim persoane eficente și ajungem să ne bucurăm de tot ceea ce dorim. De asemenea obiectivele ne ajută să ne dezoltăm personal și să ne îndeplinim visele noastre. Obiectivele noastre constitue motorul care ne ajută să ne trăim visele și să avem o viață realizată și fericită.
            Un studiu realizat între anii 1953-1957 de câtre Universitatea Yale a demonstrat faptul că  doar 3% din populația globului are obiective scrise. Restul de 97%  nu au scris niciodată obiectivele pe hârtie.
Pentru  cei care nu știu cum să stabilească obiective vă învit sî îmi citiți postarea:  Sfaturi pentru stabilirea obiectivelor
            Trebuie să ne facem obiceiul ca în fiecare seară să ne scriem obiectivele pentru a doua zi. În acest mod ne învățăm să gândim pozitiv și să acționăm pentru îndeplinirea obiectivelor. O dată ce ne ținem de obiceiul de a ne nota obiectivele toată viața ni se va schimba în bine și vom evita să pierdem timpul cu ceea ce nu ne ajută și nu ne onorează.
            Timpul este cea mai prețioasă resursă a noastră, de aceea trebuie să ni-l organizăm și să îl folosim în mod înțelept pentru a ne face viața frumoasă nouă și celor din jur. Astfel contribuim la dezvoltarea noastră și ne trăim visele noastre.
            În momentul în care ne stabilim obiectivele trebuie să luăm în considerare faptul că ele trebuie formulate în mod pozitiv. Când gândim pozitiv se petrec miracole care ne ajută să găsim tot ceea ce avem nevoie pentru a ne îndeplini obiectivele.
            Fiecare obiectiv al nostru trebuie să aibă o dată până la care va fi îndeplinit, adică deadline. Astfel ne punem în mișcare și căutăm soluții pentru a ne încadra în timp. Timpul trebuie să fie rezonabil pentru a nu ne pierde motivația.
            Este nevoie ca obiectivele noastre să fie măsurabile pentru a putea să ne contorizăm cât la sută am realizat din fiecare obiectiv. În acest mod vom ști cât am reușit să îndeplinim și cât trebuie să mai lucrăm pentru a ne îndeplini fiecare obiectiv.
            Pentru fiecare obiectiv trebuie să facem o listă cu toate resursele pe care le avem la dispoziție, dar și cu ceea ce avem nevoie. Această listă ne va ajuta să vedem imaginea de ansamblu și să avem o imagine clară cu ce pornim la drum și ce avem nevoie să obținem pe parcurs pentru a avea succes în viață.
            Succesul îl obținem când pentru fiecare obiectiv ne scriem o listă cu acțiuni pe care să le îndeplinim pentru realizarea obiectivelor. De asemenea este recomandat când avem obiective mari să le împărțim în obiective mai mici pe care să le realizăm pas cu pas. Lista de acțiuni ne ușurează munca și ne face să avem succes.
             Pentru a nu ne pierde motivația trebuie să sărbătorim fiecare obiectiv îndeplinit și să ne răsplătim. În acest mod vom putea merge cu entuziasm să ne îndeplinim și restul de obiective.
            Mă bucur pentru timpul pe care mi l-ai acordat pentru a citi acest articol. Dacă ti-a plăcut ce ai citit scrie comentarii, dă share la articol pe rețelele sociale pentru a ajkuta pe cei din jur să crească și să aibă o viață frumoasă. Îți multumesc pentru timpul acordat și hai să ducem  informața să la persoanele care au nevoie de ea!



0 comentarii:

Distribuie

Share Button

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *